مگر سرمایهگذاری دیوانه باشد که در ایران سرمایهگذاری کند. رئیس قوه قضاییه در جلسه شورای روسای کل دادگستریهای سراسرکشور با اشاره به اینکه با غلو زنجیر کردن بی اساس سرمایه گذار، نباید توقع سرمایهگذاری را در کشور داشت، گفت: دستگاه قضایی باید مرجعی باشد که سرمایه گذار احساس امنیت کند و در صورت مراجعه به دستگاه قضایی احساس کند که حقوقش تضییع نمی شود.
وی با اشاره به کثرت پروندهها در محاکم قضایی اظهار داشت: شاهد کثرت پروندهها در محاکم قضایی هستیم که این امر نشانگر این است که ما در جامعه نیاز به بهداشت حقوقی و قضایی داریم.
شاهرودی درباره کثرت دعاوی ادارات دولتی با یکدیگر عنوان کرد: در جامعه ما همه ادارات حکومتی هستند ولی نمیدانم چرا باید بین ادارات این همه اختلاف وجود داشته باشد. در کجای دنیا این ادارات با یکدیگر اختلاف دارند؟ این موضوع برای یک سیستم اداری در کشوری اسلامی، امری زشت و ناپسند است.
وی تصریح کرد: بهداشت قضایی یک ضرورت اسلامی و ملی ماست که حیثیت و آبروی نظام ما در گرو این امر است. وی با انتقاد از نحوه عملکرد ستاد مبارزه با قاچاق کالا اضافه کرد: ستاد قاچاق کالا ابزاری شده برای اینکه هر فردی را به عنوان قاچاقچی، خصوصاً در شهرهای مرزی دستگیر کنیم.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: دادستان یا دادرس ماشین نیست تا نیروی انتظامی هر کسی را آورد پرونده او را سریعاً رسیدگی کند، بلکه باید فکر کرده و بررسی کند شخص دستگیر شده قاچاقچی است یا خیر.
وی با بیان اینکه دادرس و مدیر قضایی نباید مانند ربات فکر کند، گفت: چرا در بدو امر این اشخاص را دستگیر میکنید و به زندانی میاندازید؟ اگر میخواهید کار اساسی انجام داده باشید، بروید سرچشمهها را شناسایی و آنها را کور کنید.
وی در مورد استفاده از وکلا در محاکم قضایی یادآور شد: خوشبختانه در چند سال اخیر تعداد وکلا در جامعه افزایش یافته است و فعالیت مرکز مشاوران حقوقی قوهقضاییه سبب شده تا کانون وکلا نیز مدام وکیل تربیت کند. اکنون در حدود 20 هزار وکیل و مشاور حقوقی در کشور داریم ولی متاسفانه از آنها استفاده بهینه نکردهایم.
پیام کوتاه برای اطلاع رسانی پروندهها
با نصب و راه اندازی سیستم مدیریت پرونده، مراحل رسیدگی به پرونده های قضایی در هر مرحله برای ذینفعان پرونده از طریق سیستم پیام کوتاه، اطلاع رسانی میشود. سخنگوی قوه قضاییه در این نشست تاکید کرد: با جمع شدن دفاتر در محاکم قضایی و نصب و راه اندازی سیستم مدیریت پرونده، همزمان هرگونه اقدامی به صورت اتوماتیک به طرفین پرونده از طریق سیستم پیام کوتاه اطلاع داده میشود.
معاون توسعه حقوقی و قضایی قوه قضاییه اظهار داشت: در نسخه جدید نرمافزار مدیریت پروندههای قضایی فرمهای خاصی مانند کیفرخواست، اظهارنظر و قرار تامین مورد نیاز قضات، برای آنها در نظر گرفته شده است.
همچنین در این سیستم وکلا را ترغیب کردهایم که لوایح، دادخواستها و شکواییههای خود را بهصورت الکترونیکی ارسال کنند.
علیرضا جمشیدی همچنین گفت: از طریق این سیستم امکان تجدید نظر خواهی و فرجام خواهی نیز برای طرفین پرونده وجود دارد تا مردم در هر مرحله رسیدگی از وضعیت پرونده خود مطلع شوند. سخنگوی قوه قضاییه یادآور شد: در حال حاضر همه پرونده های دیوان عالی کشور وارد این سیستم شده و افراد میتوانند با وارد کردن رمز ورود خود از طریق اینترنت از آخرین وضعیت پرونده خود مطلع شوند.
دومین اجلاس دادستانهای اسلامی
دومین نشست دادستانهای کشورهای اسلامی و هماندیشی حقوقدانان بینالمللی 12 و 13 اسفند با حضور دادستانهای 55 کشور اسلامی در تهران برگزار میشود. دادستان عمومی و انقلاب تهران در حاشیه نشست رؤسای کل دادگستریها گفت: محور اصلی این اجلاس، بررسی راهکارهای حقوقی و قضایی رسیدگی به جنایات جنگی و نسل کشی در غزه است.
سعید مرتضوی افزود: در همین راستا براساس پیشنهادی که داده شد و مورد تصویب رئیس قوه قضاییه قرار گرفت این اجلاس برگزار میشود. وی با اشاره به اینکه در رابطه با پرونده جنایات رژیم صهیونیستی شعبه ویژهای در دادگستری تهران تشکیل شده است، تصریح کرد: از طرف حقوقدانان تهرانی اعلام جرمی واصل شده که در آن اسامی جنایتکاران صهیونیستی با سمت قید شده است.
دادستان تهران اظهار داشت: بر اساس مواد 146 و 147 کنوانسیون چهارم ژنو -که ایران نیز به آن ملحق شده است - و ماده 8 قانون مجازات اسلامی در خصوص جنایات جنگی و نسل کشی، جمهوری اسلامی ایران صلاحیت رسیدگی به اینگونه جرایم را دارد، ضمن آنکه همه کشورهایی که این کنوانسیون را امضا کردهاند، صلاحیت رسیدگی به این جنایات را خواهند داشت.